Действащият олимпийски шампион на 100 м Ламонт Марсел Джейкъбс продължи подготовката си за започващото идния месец световно първенство, печелейки титлата на Италианския шампионат в събота. 27-годишният спринтьор не бе във върхова форма, но грабна победата с 10.12 сек, с четири стотни от секундата по-бърз от втория Читуру Али, след като завърши с 10.17 в сериите.

Джейкъбс, който триумфира и със световната титла на 60 м в зала по-рано през годината, бяга в първото си състезание на 100 м едва миналия месец в Савона. „Беше полезно да подновя бяганията. Все още не мога да избягам 100 м на пълни обороти, особено с две състезания в рамките на час. В тренировките трябваше да направя всичко в умерено темпо. Така че беше по-трудно да бягам с висота интензивност. В заключителните етапи имах малко повече трудности и реших да не се напрягам толкова, за да не рискувам физически проблеми“, каза той за RAI Sport.

Джейкъбс трябва да бяга по план в Стокхолм в четвъртък, преди да отпътува за Световното, което стартира на 15 юли в американския град Юджийн. Там той ще се изправи срещу действащия световен шампион Крисчън Коулмън, когото надигра за световната титла в зала през март в Белград.

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS