Джоел Глейзър с отворено писмо към феновете на Юнайтед

dsport.bg

Един от собствениците на Манчестър Юнайтед Жоел Глейзър публикува отворено писмо към феновете в официалния сайт на клуба, в което се разкайва за участието на "червените дяволи" в създаването на Суперлигата. 

Шефът на Ливърпул Джон Хенри се разкая (ВИДЕО)

Ето какво написа Глейзър:

"През последните дни станахме свидетели на страста, която футболът поражда във феновете и дълбоката привързаност, която имат нашите привърженици към този велик клуб.

Показахте много ясно неодобрението си към Суперлигата и ние се вслушахме във вас. Постъпихме грешно и искаме да покажем, че можем да направим нещата по правилния начин. 

Въпреки че раните още са пресни, аз разбирам, че ще е нужно време белезите да зарастнат. Лично се ангажирам да възстановя доверието към нас у феновете и се поучавам от посланията, които те изпратиха към нас.

Продължаваме да вярваме, че европейският футбол трябва да стане по-устойчив в дългосрочен план. Ние обаче напълно приемаме, че Суперлигата не беше правилният начин да се направи това.

В стремежа си да създадем по-стабилна основа за играта, не успяхме да покажем достатъчно уважение към нейните дълбоко вкоренени традиции - промоция, изпадане - пирамидата - и за това съжаляваме.

Това е най-големият футболен клуб в света и ние се извиняваме безрезервно за размириците, причинени през последните няколко дни. За нас е важно да поправим нещата.

Манчестър Юнайтед има богато наследство и ние признаваме нашата отговорност да се съобразяваме с неговите велики традиции и ценности.

Пандемията постави толкова много уникални предизвикателства и ние се гордеем с начина, по който Манчестър Юнайтед и неговите фенове от Манчестър и по света реагираха на огромния натиск през този период.

Също така осъзнаваме, че трябва да общуваме по-добре с вас, нашите фенове, защото винаги ще бъдете в основата на клуба.

На заден план можете да бъдете сигурни, че ще предприемем необходимите стъпки за възстановяване на взаимоотношенията с всички заинтересовани страни, с оглед на съвместната работа по решения на дългосрочните предизвикателства пред футболната пирамида.

В момента нашият приоритет е да продължим да подкрепяме всички наши отбори, тъй като те играят за възможно най-силния завършек на сезона.

В заключение бих искал да призная, че именно вашата подкрепа прави този клуб толкова страхотен и ние ви благодарим за това

С най-добри пожелания,

Джоел Глейзър"

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ