Световният номер 1 в тениса Новак Джокович вече е в Токио. Той се потопи в местната култура, посещавайки Ryogoku Edo-Noren – съоръжение с ресторанти, където има и дохио – ринг за сумо сблъсъци.

Ноле получи възможността да наблюдава бивши сумо борци по време на сутришната им тренировка. А след това Ноле дори сам влезе в ринга, за да научи някои движения:

„Беше прекрасно преживяване. Никога преди не съм правил нещо подобно. Това е един от най-популярните спортове в Япония. Говорих с баща си по телефона и му казах, че ще имам възможността да срещна сумо борци. Двамата си спомнихме как преди много години вкъщи често гледахме Акебоно, подкрепяхме го силно", разкри Ноле.

„Имам чувството, че не съм в най-добрата си форма за сумо. Може би ако кача няколко килограма, ще съм готов да се състезавам", заяви с усмивка Джокович.

„Възхитително е да видиш колко са гъвкави. Според мен в началото те демонстрираха точно това. Не мислех, че могат да бъдат толкова гъвкави, имайки предвид, че това е спорт от тежка категория“, сподели още Джокович.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS