Еди Хърн с налудничава идея: Организира боксови срещи в задния си двор

| Бойни спортове

Британският промоутър Еди Хърн разкрива пред Daily Mail необикновен план да организира топ боксови сблъсъци в задния двор на дома си.

Хърн предвижда четири битки на най-високо ниво в четири последователни седмици. Той планира в средата на юли да организира мач между Тери Харпър и Наташа Джонас. Черешката на тортата ще бъде сблъсъкът за световната титла в тежка категория на WBC между Дилиан Уайт и Александър Поветкин, който би трябвало да се проведе първата или втората събота на август.

Всяка битка ще се подчинява изцяло на правилата за ограничаване разпространението на COVID-19. До ринга ще бъдат допускани не повече от 90 зрители.

„Финансово ще бъде тежко за нас. Работихме много здраво през последните 10 години, за да стигнем дотук. Няма да позволя боксът просто да изчезне в небитието. Другите предпочитат празните арени и студия, при нас ще изглежда тотално различно“, разкрива Хърн.

„Само си представете. Лято е, къщата ми е осветена, в далечината се вижда Канари Уорф. Изведнъж от хълма се подават Дилиан Уайт и Александър Поветкин. Бокс на световно ниво в двора ми? О, нека го направим“, добавя Хърн.

Преди всяка битка всички замесени – бойци, медици, треньори, ще бъдат изолирани и тествани за COVID-19.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още