Еди Пенев ще пропусне Световната купа по спортна гимнастика, която ще се проведе от 17 до 20 април в Доха (Катар). Националът няма да участва в състезанието, което е квалификация за олимпийските игри в Париж 2024 заради контузия на рамото. Така шансовете на българина да спечели трета квота за България в този спорт намалява.

"Никога няма лесен начин да кажа това, но няма да участвам на Световната купа в Доха. Преди няколко седмици получих проблем с рамото. Въпреки, че направихме всичко възможно, за да го излекуваме, няма достатъчно време. Сърцераздирателно е, защото пътят, по който бях поел, беше толкова обещаващ. За съжаление, съм минал през това и преди, но знам, че в крайна сметка всичко ще бъде наред", написа гимнастикът в социалните мрежи.

"Като се замисля за последната година съм благодарен за цялата подкрепа, която получих от цялата гимнастическа общност. Занимавам се с това от дълго време, но никога не съм изпитвал толкова много любов от всички, които следват тази глава от кариерата ми. За това ще съм вечно благодарен! Лесно е да се отдам на емоцията в момента, но си припомням, че трябва да бъда в помощ на брат ми Кевин, докато се подготвя за Игрите в Париж. Той има сериозен потенциал и аз му го дължа. Искам да благодаря на цялото си семейство, че беше до мен през всичко това. За всичко, което направиха за мен и Кевин. Вие означавате всичко!", добави Еди Пенев.

На надпреварата в Катар България ще бъде представена единствено от Валентина Георгиева на прескок. Състезателката на Филип Янев вече си осигури виза за Париж 2024, след като спечели две втори и едно първо място в други състезанията от веригата.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS