Един от новите аржентинци в Берое Франсиско Политино заяви, че всички в отбора имат голямо желание да продължат да растат ден след ден. Той оценява като много голям шанса да играе за Берое в Европа.

“Диего Мацили беше човекът, който се свърза с мен относно възможността да играя в българското първенство и след като пристигнах в тази страна, Ернан Банато, който е президент на клуба, отвори вратите за мен. Той ми даде шанс да остана, така че съм му много благодарен за всичко това”, сподели Франсиско Политино в интервю за „Diario Uno“.

„Берое е от историческите отбори в България. Отборът е наистина красив във всички аспекти. Имаме голямо желание да продължим да растем ден след ден, така че това е голяма мотивация за мен“, добави той.

„Стара Загора е красив град, феновете са много верни и подкрепят отбора много ентусиазирано. Те живеят с футбола, чувстват се идентифицирани с клуба“, продължи аржентинецът.

„Истината е, че това е голям напредък за мен в моята кариера. Това е страхотна възможност, тъй като играя в елитната дивизия на първенство от Европа. Трябва да се насладя на момента и да се раздавам на 100%, да продължа напред с отговорност и много работа.“

„За щастие в отбора сме няколко аржентинци и има много южноамерикански, дори треньорът също е аржентинец и това е добре, защото адаптацията преминава по-лесно и комуникацията е добра, което е много важно.“

„Начинът на живот в Стара Загора е по-различен от този в Аржентина, но това е разбираемо. Въпросът е на схващане на ежедневието и спазване на процеса на адаптация и всичко е по-лесно по този начин“, каза още Политино.

Треньорите на Берое и Етър се събраха на по чаша вино

Голмайсторският рекорд на Камбуров е потвърден, Кешеру е най-резултатния чужденец в България

Оферти от Белгия и Русия за Вини Трибуле от Берое

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS