Единични легла от рециклиран картон за олимпийците в Токио

Емил Евтимов Емил Евтимов

Рамките на леглата за спортистите на Олимпийските игри в Токио ще бъдат изработени от рециклиран картон, разкриха организаторите. Матраците на леглата пък ще са от полиетиленови материали, които ще бъдат използвани наново след състезанията.

За Игрите в Токио ще са необходими 18 хиляди легла плюс допълнителни 8 хиляди за Параолимпийските Игри.

Леглата ще са дълги 210 сантиметра и ще могат да издържат на тегло до 200 килограма – повече от всеки един атлет на Игрите в Рио през 2016. Лошата новина за спортистите обаче е, че за разлика от Рио, в Токио леглата са единични, което може да намали сексуалните приключения по време на състезанията – нещо, което се случва често в олимпийското село.

Като цяло в стаите няма да има много екстри – освен леглото има единствено гардероб и шкаф за закачалки.

Целта на организаторите е Игрите да са природосъобразни. Медалите са направени изцяло от рециклирани технологични устройства. Олимпийският огън пък ще бъде изранотен от алуминиев боклук, а почетната стълбичка от рециклирани битови и морски пластмасови отпадъци. Електричеството ще идва от възобновяеми източници.

Игрите в Токио ще се проведат между 24 юли и 9 август, а Параолимпийските Игри между 25 август и 6 септември.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още