Единственият български отбор по австралийски футбол София Магпайс изигра първия си двубой в чужбина и общо втори след проведената през месец април битка срещу коравите хървати от Загреб Хоукс в столицата. В Дания българите се изправиха срещу втория отбор на Одензе Лайънс – резервите на един от най-добрите тимове в датската лига, която може да бъде окачествена като най-силната в континентална Европа.

„Свраките“ загубиха с 30:88, но в определени периоди от срещата се отличиха с изключително качествени изпълнения въпреки високата класа на противника. В австралийския футбол всеки гол наброява шест точки, а освен това точки се печелят и чрез т.нар. бихайнди, които носят по една. Така резултатът бе оформен от 4 гола и 6 бихайнда за гостите от София срещу 13 гола и 9 бихайнда за „Лъвовете“. Повече за правилата на този спорт ще откриете на сайта на AFL Bulgaria.

За българския тим попаденията отбелязаха Жулиен Фике, Богдан Млъчков и Мортен Мерьхой Мьозе (два) – последният от състава на домакините, подкрепил българите поради късата им пейка. Липсата на резерви, жегата в Одензе и някои леки разтежения на играчи на „черно-белите“ доведоха и до това, че българският отбор игра с човек по-малко през значителна част от второто полувреме.

За Магпайс на терена край хиподрума в Оденсе излязоха капитанът Атанас Кирачин,  Дамиен Дюпуи, Жулиен Фике, Свилен Стоянов, Георги Сребър, Георги Марков, Красимир Димитров и Богдан Млъчков, подкрепени от датска страна от Матиас Корнелиусен, Каспер Хьог и Мортен Мерхьой Мьозе.  

Плановете на Sofia Magpies до края на годината са да опитат да запознаят спортните ентусиасти с футбола по австралийски правила. На официалната Фейсбук страница на отбора може да получите информация за тренировките на отбора, които са отворени за всички желаещи. Полът, възрастта и националността нямат значение. Единствено ентусиазмът.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS