Екатерина Аврамова: Страшно бе да съм сред заразени с коронавирус, тестът ми е отрицателен

| Спорт

Плувкинята Екатерина Аврамова, която от години се състезава за Турция, е преживяла истински кошмар свързан с коронавируса. Това разкри тя в интервю за в-к 24 часа. В момента тя е в Лондон.

"Два пъти си направих такъв тест. Първо в клиниката до нас пуснаха обява, че извършват проверката срещу заплащане и който желае, може да отиде. Съответно да си направи тест и да види дали у себе си има антитела. Нямах никакви оплаквания, просто реших да проверя. Тестът беше отрицателен, но, за съжаление, не бяха открити и антитела. Миналата седмица ми се наложи за няколко часа да отида до бърза помощ, тъй като имах оплаквания, свързани с дишането. По телефона ми казаха, че това е един от симптомите за коронавирус и трябва да отида по най-бързия начин", разказа Аврамова.

"При пристигането ме вкараха в карантинната част на болницата, без да има резултатги за състоянието ми. Това ме стресна, защото не се знаеше дали имам вируса, а те ме сложиха на място, в което всички горе-долу бяха заразени. Гледах да спазвам дистанция. Имаше достатъчно място, но все пак си в едно затворено помещение с хора, които дишат, кашлят и видимо имат вируса", добави тя.

"Естествено, бях се притеснила. Но и този път тестът ми се оказа отрицателен. Казаха ми, че най-вероятно оплакванията ми са предизвикани от стрес. Аз реално не съм под някакъв стрес. Но явно промяната в режима ми на тренировки, който съм спазвала през последните 22 години, и липсата на нормален живот ми се отразява на психиката", каза 28-годишната Аврамова.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още