Ексклузивно: Целият двучасов разговор между феновете на ЦСКА и Найденов в аудио!

| БГ футбол, ЦСКА

Както вече стана ясно, част от най-изявените фенове на ЦСКА проведоха среща с главния спонсор на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов и неговия брат Боян. Целта на срещата е била дискусия за възможността братя Найденови да се присъединят към ЦСКА под форма на акционери или спонсори и по този начин да се избегне съществуването на два отбора с името ЦСКА в efbet Лига.

Dsport се добра до аудио файла от целия разговор между Найденов и феновете, който е с продължителност час и 47 минути.

На срещата човекът, който говори най-много с Цветомир Найденов е Иван Велчев – Кюстендилеца. Именно той пък бе днес и на среща с Гриша Ганчев, след която обяви, че евентуално обединение е невъзможно.

Кюстендилеца: Невъзможно е обединение в едно ЦСКА, ще играем срещу този тумор 1948 (ВИДЕО)

Чуйте в нашия подкаст целия разговор между тарторите на Сектор Г и Цветомир Найденов!

А ето и отделни части от разговора в текст:

Кюстендилеца: Теб все още те приемам за човек, съпричастен на нашата кауза, за фен на ЦСКА. Въпреки че в последните 4 години различията при нас са много сериозни. Изразиха се в един отбор, който е на "Армията", и твоя отбор. Дошли сме да направим последен опит да не стане излагацията. Цяла Европа се възмущава, че в Първа лига ще има два отбора ЦСКА. Да видим как да се комбинираме, за да избегнем този цирк.

Значи, ние няма как да приемем 1948 на "Армията". Може да те приемем теб - като спонсор, като акционер. Говорил съм с Ганчев по този въпрос. Заповядай! Като ще правим силен ЦСКА, дай да е един и да се борим за титлата. Това са ни идеалите. Ние сме създадени винаги да сме първи. Седнете с Ганчев, разберете се кой какъв ще е и да видим какво правим. Доставя ли ти удоволствие да си даваш парите за отбор без фенове? Имаме договор за стадиона. Емблемата е при нас. 90% от червената общност е зад нас. Знаеш го много добре.

Цветомир Найденов: Говорим си като цесекари. В последните повече от 5 години имаше достатъчно панаири. Аз нямам отбор.

Кюстендилеца: Ганчев е идвал да ти предлага това за спонсорството и друг път, доколкото знам.

Цветомир Найденов: Да, така е. Но аз нямам отбор. Аз съм спонсор на ЦСКА 1948, но той е собственост на над 100 акционери. Утре могат да ме сменат като спонсор с друг букмейкър. Бяхме спонсори на Левски. Имахме договор за 5 години, а Васил Божков ни махна още на първата. Винаги гледахме да даваме парите на отборите поравно - ЦСКА, Левски, Локо, Ботев... Като цесекар, и аз искам да е един клуб. Ама да не е на двама или трима, а на 5000. За да не става това, което става в Левски. ЦСКА 1948 е пример, че това може да се случи.

Фен: Може ли да съществува този отбор без вашата подкрепа?

Цветомир Найденов: Ми трябва да се оттеглим, за да разберем.

Фенове: Направи го де!

Кюстендилеца: Този отбор 1948 е създаден, за да е трън в нашите очи.

Цветомир Найденов: Не е баш така.

Фен: Би ли оставил този отбор и има ли шанс да дойдеш на "Армията"? Знаеш го какъв човек е Гриша Ганчев, но ние имаме лостовете - не да го принудим, но да го убедим, че ще си полезен.

Боян Найденов: Трябва да има едно ЦСКА и да се намери вариант. Въпросът е как ще решим проблема с дълговете. В момента ЦСКА има ли дългове? Не знам как са му финансите на Гриша Ганчев.

Фенове: Най-вероятни кредитира клуба чрез фирмите си.

Цветомир Найденов: ЦСКА 1948 няма една стотинка задължения.

Фен: Заради това, заповядай на "Армията" и приложи твоя модел. Каквото зависи от нас... Ако не си им генерален спонсор, няма да ги има в Първа лига.

Цветомир Найденов: Това важи за всеки генерален спонсор. За всеки клуб в Първа лига. Ако го няма Гриша Ганчев, ЦСКА няма...

Фенове: Ще го има Цецо, примерно.

Цветомир Найденов: Ако го няма Стойне Манолов, няма да има Царско село.

Фенове: Ама ти си фен на ЦСКА!

Цветомир Найденов: Ми то и Стойне е.

Кюстендилеца: Да съберем всички цесекари.

Цветомир Найденив: Баща ми е от ЦСКА, чичо ми и двамата ми братовчеди. Убеждението ми е, че не мога да търпя да ми викат, че съм Литекс. Даже Гришата беше говорил с Васил (бел. ред. Васил Божков) да го направят Литекс-ЦСКА.

Кюстендилеца: Това нямаше как да стане!

Цветомир Найденов: Ако едната страна беше дала на другата 7.5 милиона, щеше да стане баш това. Тогава се появихте вие и заговорихте за ново дружество.

Аз си седя преди време и чакам Дучето. А Дучето ми води лицето Дърпатов.

Никола Дърпатов (фен на ЦСКА): Така беше, факт. Тогава търсихме лицензодатели. Викам: Дай да заровим томахавките, че си е... София 2010 беше единият вариант, Локо (Мездра) и Верея. Мога да ти кажа и защо не стана.

Цветомир Найденов: Не стана, щото Иван (бел. ред. Кюстендилеца) дойде на една от срещите и каза: По-добре в "А" окръжна.

Кюстендилеца: Цецо, дай да видим какво правим. Възможно ли е изобщо нещо?

Цветомир Найденов: Никой не ме е натискал да давам пари на ЦСКА 1948. Щом най-големият клуб ЦСКА фалира, всеки клуб може да фалира.

Цветомир Найденов: Щом ЦСКА 1948 има 200 човека, които да дадат по 50 лева, защо 2000 да не могат? С този членски внос не ти трябва да издържаш нищо. Трябва ти да можещ да избираш Управителен съвет, президент, спонсор и така нататък.

Фен: Ние модела го харесваме, не ни убеждавай в модела. Въпросът е, че липсват парите.

Цветомир Найденов: Аз не мога да отида сега във Военния клуб и да кажа: Момчета, айде, обединяваме се!

Феновете в един глас: Не, не, не! Не се обединяваме...

Фен: Ако се обединим, ще стане по-зле от това, което е в момента. Ще стане обратен ефект.

Цветомир Найденов: Аз винаги това казвам пред журналистите - не е въпрос към ръководствата на двата отбора, а към феновете.

Кюстендилеца: Единственото, което може да стане е ти да влезеш през парадния вход на "Българска армия". Вече, ти какво ще правиш вътре, знам ли...

Фен: Събрал си негативите на феновете на ЦСКА заради това, че си спонсор на 1948. Сега имаш шанса да направиш нещо голямо. Давам ти гаранция, че организираните привърженици, по-крайните от Сектор "Г", хората от Сектор "А" тук, ще имаш тяхната подкрепа. Да не кажа от всички, че не мога да говоря от името на абсолютно всички. Ние идваме да ти протегнем ръка да се прибереш у дома.

Познаваш Гриша Ганчев. Ако ти евентуално решиш да се прибереш вкъщи, като спонсор или акционер, ще имаш много тежки разговори с него. Докато се изгладят нещата и се разберете кой какво точно ще прави. Това е бизнес. Вие ще говорите за бизнес. Няма какво да си говорим глупости, става въпрос за много мангизи. От наша страна ще имаш съпорт до степен, която да е за благото на ЦСКА. Не казвам, че ще застанем зад теб и ще тръгнем против Гриша Ганчев.

Цветомир Найденов: Не бе... Аз не искам въобще...

Фен: Мисълта ми е, че нещата, които ти ги искаш и милиш, че са правилни, пък Гришата не ги иска, нали, може да му влияем. Но, ако е за доброто на ЦСКА. Нормални неща, които знаем, че трябва да се случат, но при него не се случват или не ни разрешават да се случат.

Цветомир Найденов: За мен най-добрият вариант е ЦСКА да бъде на феновете. И за Левски е същият вариант.

Фен: Единственият акционер, който е способен да го прокара това, си ти. Гришата няма да го направи. Очевидно е. Така че заповядай.

Фен: Цецо, не може да отидем при Гришата и да поискаме акциите. Няма да ни ги даде.

Цветомир Найденов: Ето - в НДК и да се решава. Като Барса и Реал. Нали трябва да следваме топа на света, какво гледаме Слован (Братислава).

Фен: Това, за да се случи, трябва да има мотор, който да иска да го направи.

Цветомир Найденов: Ето, вие сте този мотор!

Фен: Ние нямаме финансовите възможности. Ти ми давай по 10 милиона, аз лесно ще тръгна да правя нещо. Мангизите откъде идват?

Цветомир Найденов: От спонсори. В ЦСКА 1948 всичко е официалмо, с ДДС. Нямат стотинка задължения. Всички футболисти се осигуряват на реалните пари. При ЦСКА (София) се трупат 30-40 милиона към Гриша Ганчев и той няма, трябва да ги, или... В един момент капиталът трябва да стане 100 милиона. Сега, ще се разделим, ще ни трябват ден, два, пет, седмица - да ни уври в главите.

Кюстендилеца: Мачкани сме вече 30 години, всички са говеда, как така става? Ние сме "армейци" като теб, не сме ли заедно...

Цветомир Найденов: Абе, с теб май се видяхме последно 2015-а, на МОЛ-а. Или на полуфинала с Берое беше...

Кюстендилеца: А, да бе, верно. Значи не е било много отдавна.

Росен Петров: Ние сме извадка на феновете. За теб вратите са отворени.

Цветомир Найденов: Росене, за мен това трябва да се каже на събрание на 1948 и да се мисли там за някакво обединение. Иначе аз съм един от 200. Двама от 200, айде...

Кюстендилеца: Значи това няма как да стане! Сега ти го казваме.

Цветомир Найденов: Аз мога да го предам. Още сега мога да се обадя на Гьонов да го предаде на Управителния съвет.

Росен Петров: Няма как да се обединяваме!

Фен: Ще разлаем кучетата!

Фен: Това, което можем да направим, положителното е... след свинщината, която се случи с Литекс, след горчилката, която изпихме тези 4-5 години, ако сега го направим и това нещо, по-добре да се закриваме.

Цветомир Найденов: Едната страна има клуб, който се е изкачил до Първа лига от дъното по честен начин, без да купува съдии, а другата страна има стадион и емблема.

Кюстендилеца: Стадион, емблема и фенове! Но видя емблемата колко върна феновете. Очаквахме да сме по 10 000, останахме си същите. Ти държиш да бъде вашето дружество.

Цветомир Найденов: Не, аз държа да бъде клуб на феновете. Аз искам да съм си фен и рекламодател. Нито ми се занимава с футбол, нито на брат ми му се занимава. Ако няма друг, ще се наемем. Но по-добре друг да се занимава с тези неща. Аз си го гледам това като бизнес. Рекламна наситеност - Спортали, Мортали, Гонг - снимки... Аз си го гледам като бизнес. Ако някой даде повече пари, ще минем на гърба, на гащета, на ръкав, където и да е.

Фен: Мислиш ли, че по някое време няма да имаш нужда от помощта на "червената" общност? Да ги използваш като гръб?

Цветомир Найденов: Не, аз единственото на което си разчитам, това е на моя труд. Аз с Дани Ганчев си държа връзка. Как да искам среща с Гриша? Като какъв? Като спонсор на един клуб? Там нивото е Гьонов...

Кюстендилеца: Неее, стига бе, човек!

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още