El Confidencial: УЕФА може да остави Барса извън Шампионската лига

dsport.bg

Барса може да остане извън спора за Шампионската лига през следващия сезон. Обхватът на възможните санкции заради случая "Негрейра" (с техните икономически последици) върху каталунския отбор ще зависи от УЕФА. Според "El Confidencial" най-висшият орган в европейския футбол може да довърши клуба.

Случаят придоби по-голяма важност в спорта, след като съдията от следствения съд номер едно в Барселона допусна жалбата на прокуратурата и обвини няколко клубни босове в „нелоялна администрация, корупция и фалшифициране на документи“.

В резултат на последните новини по делото в съда, УЕФА предприе ход. Отделът за почтеност на най-висшия европейски орган изпрати писмо до Кралската испанска футболна федерация с искане за повече информация по случая. Органът, председателстван от Луис Рубиалес, вече се е включил в процедурата и е изпратил доклад до УЕФА, която може да вземе отношение по въпроса.

Най-висшият орган на европейския футбол е много ясен относно своите дисциплинарни разпоредби и установява в своя член 12, че „всички лица, обвързани от правилата и разпоредбите на УЕФА, трябва да се въздържат от всяко поведение, което уврежда или може да увреди целостта на мачовете и състезанията“. Говори се за "незаконно или неправомерно влияние" в хода на мач или състезание.

В офисите на "Камп Ноу" не обмислят варианта да останат извън Шампионската лига през следващия сезон. Крехкото икономическо състояние на клуба не би го издържало. В случай, че УЕФА реши да накаже клуба, като го изключи от състезанието, Барса ще претърпи загуби от милиони долари, които ще засегнат напълно жизнеспособността на проекта „Espai Barça“ и ще усложнят допълнително целта за намаляване на заплатите. 

„Случаят Негрейра“ - рефери плащат хотели и ресторанти с парите на Барселона

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още