Италианският национал Стефан Ел Шаарауи сподели как Италия „никога не умира“ след късния им гол срещу Хърватия и подчерта глада на отбора преди осминафиналния мач на Евро 2024 с Швейцария.

„Този ​​отбор е съставен от страхотни играчи и страхотни мъже, които знаят как да работят заедно, да страдат и да празнуват заедно. Ние сме екип със страхотно качество, който може да се справи добре", започна футболистът на Рома. 

„Показахме го в първия мач, в другите два можехме да се справим по-добре като качество и смелост, но този отбор може да се справи добре. Трябва да имаме амбицията да кажем думата си в този турнир.”

"Срещу Хърватия имаше малко липса на това и може би с един пас по-малко щяхме да търсим широките пространства веднага. Опитваме се да правим това, което Спалети иска от нас, на моменти липсваше, но това е идеята", добави той. 

„Никой отбор не е щастлив да играе срещу Италия, ние имаме страхотна футболна история и никога не е лесно да се играе срещу нас. Показахме го и срещу Хърватия, това е отбор, който не се предава и се опитва да вкарва голове", каза още Ел Шаарауи.

„Дори с Испания се опитахме да играем открито и те бяха по-добри, но амбицията трябва да е такава, ние имаме способността да го направим. Ще се опитаме да предложим офанзивен и проактивен футбол и с Швейцария, искаме да стигнем до края, защото нашата цел е победата", категоричен бе той. 
 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS