Елитен английски тим дари над 250 хил. паунда за борба с коронавируса

Играчите и ръководството на английския Брайтън дариха над 250 хиляди паунда за борба с коронавируса. Средствата ще бъдат раздадени на различни организации, които да подпомогнат най-засегнатите от болестта.

Стадион от Премиършип стана център за коронавирус тестове

От елитния клуб обявиха, че футболистите са предоставили голяма част от априлските си заплати, за да подпомогнант благотворителните фондове в Съсекс. Техният пример е бил последван и от шефа на клуба Тони Блуум, както и част от директорите. От Брайтън също така призоваха и феновете на тима да се влючат в инициативата.

"Има колективно желание от всички в отбора и в клуба да направят нещо за местните благотворителни организации, пострадали в резултат на кризата", заяви нападателят Глен Мъри. 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още