Емил Велев открива футболна школа Левски Спартак 1962

dsport.bg

Бившият треньор на Левски Емил Велев Левски открива детската футболна школа Левски Спартак. 

"Двигателят и моторът на това начинание съм аз и моят приятел и съотборник, който няма да назовавам. Пазим го в тайна. Както и другите около нас, с които сме играли като малки в юношеските гарнитури. Един така доста по широк кръг от бивши футболисти, с които често се събираме. Така решихме да основем Левски Спартак 1962. Това символизира набора ни. Треньор ни беше Янко Кирилов. С него печелихме първо и второ място, но знаете ние второто място не го споменаваме", сподели Кокала в "Дарик кафе".

"Ще започнем с малки възрасти родени от 2010 до 2014 година. Разбира се, ако дойдат по-големи, са добре дошли. Но на този етап на това сме се спрели, за да може да се изграждат от по-малки характери, да се възпитават в този дух, който ние можем да им предадем.

Базата ще бъде на "Мир и дружба" в Студентски град. Там има доста игрища, два закрити балона. Условията за развитие и тренировки са много добри. Имам опитни треньори, които знаят как да работят с подрастващи. Румил Жотев, Любомир Симов, Игор Куриш специално за вратарите. Той е един много добър специалист. Работеше с мен и в Левски, и в Локомотив Пловдив.

Може би възрастите ще се обединят 2010 и 2011 с един треньор, 2012 и 2013 с друг. Ще видим, разликите там са малки", сподели още Велев.

"Има много обаждания, но знаете децата в тази възраст са пръснати из клубове и школи. Има много школи. Избрахме Левски Спартак, защото е разпознаваемо. Смятам, че ще имаме доста последователи, защото хората ще искат децата им да са част от Левски Спартак.

След време, когато децата станат готови за мъжки футбол, ще търся отбор, с който да имаме сътрудничество. А защо не и Левски", каза още Емил Велев.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ