Ерик Гарсия е приоритет за Барселона, а не Пау Торес

| Испания, Англия

Защитникът на Манчестър Сити Ерик Гарсия е приоритетна трансферна цел в плановете на Барселона, а не Пау Торес от Виляреал, съобщава „Sport“.

Каталунците са решени да привлекат млад централен защитник през това лято, за да формират състава си за следващия сезон. Избраният от спортно-техническия щаб на отбора е Ерик Гарсия, който вече даде своето „ОК“, за да напусне Манчестър Сити и да се върне в Барселона, за да бъде част от първия тим.

Договорът на Гарсия с Манчестър Сити изтича през лятото на 2021 година, като от английския клуб се опитват да го убедят да го поднови, но на този етап защитникът не бърза да прави това.

Ерик Гарсия има намерение да се завърне в Барселона.

Пау Торес беше предложен на Барселона преди няколко месеца, като от треньорския екип са харесали играта му, но на този етап приоритет за каталунците е Гарсия.

В Барселона не вярват, че Манчестър Сити ще рискува да изпусне без пари Гарсия и ще се опитва да се възползва от възможността.

Още повече, че Гарсия трябва да излезе по-евтино на каталунците в сравнение с Пау Торес, който е оценяван на 65 милиона евро.

В Барселона се надяват до няколко седмици да се осъществи развитие в разговорите с Манчестър Сити за Гарсия.

Характеристиките на Пау Торес също се вписват в играта на Барселона, така че ако каталунците не успеят да си осигурят услугите на Гарсия, ще се насочат към защитника на Виляреал.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още