Националът на Дания Кристиан Ериксен коментира в микзоната равенството 1:1 срещу Англия в мач от група C на Евро 2024. Той сподели, че в крайна сметка всичко зависи от следващия мач и „червения динамит“ ще гони победа срещу Сърбия, за да продължи към елиминациите.

Дания пропусна да накаже Англия за безличната игра

„Изиграхме добър мач и заслужихме една точка. За мен всеки турнир с Дания е по-специален. Все пак първият мач беше по-специален и съм късметлия, че взех участие в него. След Световното първенство беше много важно за мен да покажа, че все още умея да играя. Винаги е приятно да играеш на Европейско“, каза Ериксен.

Показахме, че имаме вяра и качества. В крайна сметка не показахме пълния си потенциал. Всичко зависи от следващия мач дали ще продължим напред. Трябват ни три точки срещу Сърбия“, добави той.

„До голяма степен имахме предимство. Трябваше да вярваме, че сме устойчиви в защита и можем да играем в предни позиции. Във владението на топката имахме много добри периоди. Като цяло изиграхме много добър мач. Англия направи повече грешки, от колкото аз очаквах.  Знаем нашите качества. Много сме добри както във владеенето на топката, така и в защита“, каза още Ериксен.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS