Еспаньол намалява със 70% заплатите на играчите

| Испания

Еспаньол започна да предприема мерки срещу финансовата криза заради прекъсването на испанския шампионат. Ръководството на клуба вече е разговаряло с играчите, като им е предложило месечно намаление на заплатата от 70% до момента, в който първенството не бъде възобновено.

Намалението на заплатите на футболистите може да достигне до 20% на годишна база, ако сезонът в Примера дивисион изобщо не бъде подновен.

Клубът се опасява от много сериозна финансова загуба от телевизионни права, в допълнение към парите, които спират да влизат в клуба от спонсори и рекламни.

Идеята е намаление на заплатите да влезе със задна дата от момента, в който бе спряно първенството, докато футболистите се върнат към тренировъчен режим.

Ако сезонът приключи, Еспаньол може да върне част от заплатите в зависимост от очаквания доход.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още