Етър: Има негативно отношение на съдиите към клуба, пример е мачът с Левски

dsport.bg

От Етър изпратиха отворено писмо до председателя на съдийската комисия на БФС. Търновци се недоволни от съдийството в последните им няколко мача.

„Виолетовите“ не посочват конкретни примери за съдийски неточности, но са категорични че именно главният съдия на мача срещу Левски е повлиял на крайния резултат.

 „Сините“ стигнаха до победа с 2:1. Една от най-дискутираните ситуации в срещата бе в 78-ата минута, когато съдията Станимир Тренчев отсъди пряк свободен удар в полза на Левски на границата на наказателното поле. Причината бе видяна от рефера игра с ръка на Даниел Пехливанов. Телевизионните повторения обаче показаха, че е доста спорно, дали Пехливанов е играл действително с ръка или с рамо. Борислав Цонев стреля и вкара победния гол за Левски.

След над 9 месеца: „Герена“ отново видя победа на Левски

Ето какво пише в отвореното писмо от Етър до председателя на съдийската комисия на БФС:

"Господин Председател,

Преди всичко искаме да заявим, че от началото на сезон 2020-2021, съдийството като цяло има своето положително развитие и в повечето срещи е на добро ниво. Нашият Клуб винаги е проявявал разбиране към грешките на съдиите, които са част от футболната игра, но когато грешките влияят на крайния резултат ние сме длъжни да реагираме.

Няма да влизаме в конкретика, мнението и становището ни е принципно и е важно съдийството на футболните срещи също да е принципно и безпристрастно. Без значение за кой Клуб става дума, на кое място е и дали има финансови или други проблеми.

Трудностите в нашия Клуб са обществено достояние и ние се стараем да си решаваме проблемите. Има избран нов Управителен съвет, който има намерение и желание да подобри състоянието на Клуба.

Нашите усилия в тази посока за съжаление не кореспондират с представянето на футболните съдии в определени срещи на представителния отбор. По наше мнение се забелязва негативно отношение към Клуба. Пример за това е последната среща с ПФК Левски София от 13.09.2020, в която съдийските грешки повлияха на резултата. Силно се надяваме да сме сгрешили в преценката си. Това ще го покаже времето и представянето на съдиите в предстоящите мачове. ФК „Етър ВТ” не се е отказал да се бори за мястото си в ЕФБЕТ Лига, това трябва да е ясно на всички.

Ръководството на Етър ВТ разчита на принципност, коректност и професионализъм от Вас, поверената Ви комисия и от футболните съдии".

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още