Двадесет и двама футболисти излязоха за първата тренировка на Етър за новото първенство във Втора лига. Освен тях на стадион „Ивайло“ бяха и възстановяващите се Здравко Илиев и Георги Александров, като опитният Здравко Илиев сподели, че се надява до месец да поднови занимания.

Три са новите попълнения до момента – централният защитник Радослав Терзиев, който има сериозен стаж в Ботев Пловдив, а сега идва от Хебър, халфът Олег Димитров, който е играл в Лудогорец и също за последно бе в Хебър, както и левият бек Христо Митев, идващ от Берое.

Седем са напускащите играчи – освен с Ловре Кнежевич, Ромеш Ивей, Атанас Кръстев и Радослав Апостолов, клубът се раздели по взаимно съгласие още с Николай Дичев, Цветомир Тодоров и Христо Димитров. Капитанът Даниел Младенов със сигурност остава при „виолетовите“. Освен досегашните юноши от школата, които продължават с мъжкия тим на Етър, новият старши треньор Емануел Луканов привлече в подготовката на първия отбор още и Даниел-Виктор Кънчев и Север Алиев.

Пълна нова екипировка вече имат етърци за новото първенство – официални екипи, анцузи, екипи за тренировки и свободното време. Официалният екип ще бъде специално представен в края на месеца. Подготовката започна на „Ивайло“ и ще продължи на терена в Леденик, насрочени са 6 контроли, първата от които е на 22 юни срещу Янтра Габрово на стадион „Ивайло“.

„Започваме с ентусиазъм, оптимист съм за това начало. Искам да дам на отбора професионализъм и стил, всичко останало е приказка. Искам да бъдем по-уравновесени и балансирани, по-конкретни и хладнокръвни. Ако постигнем тези четири неща, в края на годината ще се поздравим с успех. Но не на всяка цена, както се говореше м.г., защото точно отборите, които нищо не афишираха, накрая се озоваха в елита. Нека бъдем по-балансирани и ще имаме успех. Не искам приливи и отливи, веднъж да сме на 40%, а друг път на 90. Най-важното е Етър да бъде постоянен“, коментира новият старши треньор Емо Луканов.

Етър се подсили с трима опитни футболисти

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS