В страхотната си 22-годишна кариера като футболист Самуел Ето'о имаше шанса да работи с двама от най-великите треньори на нашето съвремие - Пеп Гуардиола в Барселона и Жозе Моуриньо в Интер.

Самият Ето'о има желание да се превърне в успешен треньор, така че със сигурност е попил всичко възможно от големите специалисти.

"За да бъда треньор трябва да уча. Късметът ми е, че като треньор срещнах умен човек, който сега почива в мир - Луис Арагонес", сподели Ето'о по повод треньора му в Майорка.

"Той ми каза да слушам хората, които познавам. Очевидно е, че идеята да бъда треньор е в главата ми. В момента съм в процес на преосмисляне."

Именно Арагонес камерунецът определя като най-добрия треньор в своята кариера. "Всеки един е специален. Не е лесно да избера, но ако трябва, това е Луис. Докато бях играч на Майорка, имах разговор, който промени живота ми. Той ми каза, че съм направил всичко правилно в Майорка и ми каза да отида в друг отбор да видя истинското си ниво. В този момент си помислих: 'Какво говори този старец?' Луис имаше много личности, но знаех как да подхождам към него. Той беше като баща, беше голяма чест да имам такъв треньор."

Ето'о си спомня с любов и към времето с Гуардиола в Барселона. "Обичам го като треньор, но не и като човек. Научих се да играя футбол при него. Интерпретирах го по-добре от всеки друг."

А относно Моуриньо, с когото спечели Шампионска лига с Интер през 2010, голаджията сподели: "Той ме остави на пейката за месец и ме накара да загрявам в продължението. В неговата глава той се подиграваше с мен, за да ме направи своя собственост. Говорих с него в офиса му. Той искаше да се върна на най-доброто си ниво. И го направих. Спечелихме всичко. Имахме отбор от 11 войни, печелехме различно." 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS