Ева Янева ще играе за фрeнски гранд

Габриел Талви Габриел Талви

Френският гранд Волеро (Льо Коне) се похвали във Facebook с привличането на българската волейболистка Ева Янева.

Родната състезателка се завръща във Франция след 6 години отсъствие. От 2013 до 2014 година тя игра за Кан, после брани цветовете на Динамо Казан, а в началото на 2015г. се прехвърли в румънския ЦСМ (Букурещ). Част бе от съставите на Тянджин, Илбанк (Анкара), Саръйер и за последно полския Девелопрес Скайрес преди да бъде закупена от Волеро.

34-годишната волейболистка играе като посрещач и от новия ѝ клуб се надяват да допринесе с опита си към тима, който гони изкачването на най-високите стъпала в женския волейбол.

Интересно за Ева Янева е, че като малка се пробва в ездата и скиорството, но поради високия ѝ ръст нейната майка я кара да започне тренировки по волейбол. Първият ѝ клуб е ЦСКА (София).

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още