Треньорският щаб на националния отбор по художествена гимнастика индивидуално жени направи промяна в състава за предстоящото Европейско първенство в Тел Авив. Ева Брезалиева отпадна от състава, а за Израел ще пътуват Боряна Калейн и Стилияна Николова.  

"За момента смятам, че Боряна и Стилияна са в много по-добра форма, въпреки че Ева Брезалиева показа своя потенциал. Допусна грешки, но смятам, че съдиите я възприемат по много добър начин. На Европейското първенство, за да бъдем малко по-сигурни, ще участват Боряна Калейн и Стилияна Николова", каза пред БНТ мениджърът на националния отбор индивидуално жени Бранимира Маркова.

Българският тим се завърна тази сутрин от участие на Световната купа в Пезаро, където спечели четири сребърни и четири брознови медала.

"Малко повече се пренавих, но мисля, че това ще го изчистя и ще се получат съчетанията по най-добрия начин", коментира Ева Брезалиева представянето си.

Другата състезателка Стилияна Николова се надява да изиграе своите съчетания много чисто на шампионата в Тел Авив.

"Голямо израстване с всяко едно съчетание и мисля, че скоро ще покажа много добри изпълнения. Целта ми е да изпълня съчетанията си по най-добрия начин, както са ми заложени", каза Стилияна Николова.

Боряна Калейн не пътува за Италия, тъй като треньорският екип предпочете да я възстанови напълно за Европейското първенство след травма на глезена.

Шампионатът на Стария континент в Тел Авив ще се проведе от 15 до 19 юни.

Още три медала за България от Световната купа по художествена гимнастика в Пезаро

Сребро за ансамбъла на България в многобоя на Световната купа в Пезаро

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS