Евертън удовлетвори желанието на привържениците си да "махне всички" и освободи от длъжност директорите Денис Барет-Баксендейл, Грант Ингълс и Греъм Шарп.

Отношенията между феновете и  ръководството на Евертън се влошиха до такава степен в късния етап от сезона, че полицията препоръча на президента Бил Кенрайт и останалата част от борда на директорите да не присъстват на домакинските мачове за тяхна собствена безопасност. 

Решение за Кенрайт, който е начело на клуба от 19 години, ще бъде взето в следващите 48 часа, добавят от Евертън.

"Карамелите" едва се спасиха от изпадане за първи път от 1951 насам, след като победиха Борнемут в последния мач за сезона. Това се случи във втора поредна година и феновете решиха, че чашата е преляла.

Минути след края на мача с Борнемут голяма част от привържениците на "Гудисън Парк" започнаха да скандират "махайте всички" от ръководството. Причина за това е липсата на резултати при похарчени стотици милиони лири от собственика Фархад Мошири.

"Напускащите директори работиха неуморно в последните месеци и помогнаха много в подготовката за влизане нов борд. Клубът оценява тяхната щедрост, която отговаря на техните характери и клубните идеали", пишат от клуба.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS