Евгени Иванов пред Дарик: Дано хората да разберат важните неща

Ирина Русева Ирина Русева

Евгени Иванов се завръща във волейболната федерация след 3-годишно отсъствие. Преди напускането си той отговаряше за мъжката Суперлига, но сега ще има съвсем различен ангажимент. Бившият национал ще бъде Изпълнителен директор на новата структура за детско-юношески волейбол, която ще бъде изградена с помощта на Garitage Park. Инвеститорите на комплекса подписаха 5-годишен договор с новия председател на федерацията Любо Ганев. Общата сума от 600 000 лева ще отиде именно за организацията на работата в това направление.

Иванов бе поканен да започне отново работа именно от Любо Ганев. Иванов даде интервю по темата за Дарик радио и dsport.bg

"Винаги съм искал да работя за българския волейбол. Имах го като идея още докато бях състезател. Случи се преди няколко години. Заради различни стечения на обстоятелствата, напуснах, но сега явно хората са оценили това, което мога да правя и това, което мога да дам. Това е голямо предизвикателство. Децата са основаната на всяка една пирамида, независимо дали става въпрос за спорт или нещо друго. Това е нещо, което трябва да се развива и то по най-добрия начин, за да може и върха на пирамидата да е стабилен", заяви Иванов.

"Проектът е страхотен. В тяхно лице аз виждам едни партньори, съмишленици, които искат детско-юношеския волейбол да се развива. Те ще помагат не само финансово, но и както могат. Те не се специалисти в тази област и за това се доверяват на федерацията. Имам тяхната подкрепа във всяко едно начинание, което сметна за необходимо", добави още той.

"Според мен, че с Любо Ганев бяхме заедно е плюс. Когато си бил до един човек, подкрепяйки го във всяко отношение през годините без значение дали е на терена или извън него, защото ние така живеем. Един отбор е един микроорганизъм. Това е много хубаво, защото ние се познаваме. Някой хора работят като колектив с години, а ние започваме да работим, като този колектив вече е изграден", добави той.

"Искрено се надявам да успеем. Винаги съм бил оптимист. Гледам във всяка една ситуация с оптимизъм и се опитвам да извличам ползи.  Има ужасно дълъг път, който трябва да се извърви. Трябва да върнем волейбола там, където беше преди години", каза още Иванов.

"Колкото и да съм наясно с волейболната ситуация у нас, няма как да знам отделните клубове какви проблеми имат. Трябва да са ясни силните и слабите страни. Трябва да работим на национално ниво в цяла България. Тези клубове имат различни проблеми. Никой не знае, от къде може да изскочи следващия талант", заяви още Иванов.

"В момента сме в една ситуация, която не сме изпадали. Но пък от друга страна това е шанса да започнем от нулата. Не можем да кажем, че някои неща не са се случвали много добре. Спортът ще претърпи големи катаклизми. Спортът е нещо, което просперира, когато обществото върви. Дано по най-бързия начин се преодолее тази криза", каза още той.

"Тази ситуация трябва да ни накара да се замислим за някои неща. Сега, когато се налага да живеем с определи норми и правила. Имаме повече време да седим и да помислим. Последно време животът е толкова динамичен, че едва ли човекът има време да се замисли кое е важно и да остане сам с мислите си. Сега, макар и принудително имаме възможност да направи това. Дай Боже да хората наистина да разберат важните неща", завърши Иванов.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ