Кариерата на пиперливия Патрис Евра ще бъде запомнена не само с изявите му в Манчестър Юнайтед, но и изиграните мачове за националния отбор на Франция. Бившият капитан на „петлите“ внесе яснота около случилото се по време на Световното първенство в РЮА през 2010 година, когато нападателят Никола Анелка беше изгонен от лагера.

Раймон Доменек беше селекционер на французите по това време, а последиците за Анелка и Евра след края на турнира бяха големи.

„Доменек едва се сдържа за 10 минути, след което каза на Анелка: „Нико, какво ти казах. Престани да се връщаш, за да търсиш топката“, спомни си Евра в интервю пред RMC Sport.

„Анелка просто си връзваше връзките, без да го погледне. След това му отвърна: „Майната му на отбора. Ако това е проблемът, тогава няма да играя“. Доменек дори не го чу, асистентът обаче му каза. Аз се намесих и казах, че все още можем да се класираме и призовах Нико да си обуе бутонките. Те го изритаха като ла*но. Опитах се да убедя Анелка да се извини, но той не искаше да го направи публично. Доменек ми каза, че всичко ще е наред, ако Нико се извини. Убедих Нико да го направи. Когато казах на Доменек, той се засмя, каза ми, че е твърде късно, защото френският президент е дошъл. Беше политическа история, няма да се лъжем“, продължи Евра.

Последствията са бунт сред френският футболисти, като главен виновник обаче е посочен Патрис Евра.

„Казах на останалите, че ще направим среща, за да изпратим Нико. Болеше ни, коментирахме между нас си. Видяхме Нико на улицата, със сака. Отнесоха се с него като с ла*но. Някой каза да не играем последния мач от груповата фаза. Нямаше как да направим подобно нещо. Да играеш на Световното, е мечта за всеки. Решихме, че няма да тренираме, искахме само да протестираме“, каза още Евра.  

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS