Европейска титла, сребро и бронз за девойките ни в Киев

Лора Николаева Лора Николаева

Девойките на България Стиляна Николова и Ева Брезалиева спечелиха три медала от Европейското по художествена гимнастика в Киев, Украйна. Николова стана европейска шампионка на лента и вицешампионка на топка, а Брезалиева донесе бронзов медал за страната ни от финала на въже.

В последния финал за девойките на Европейското Николова получи 21,550 точки за страхотното си изиграване с лента по музика от  „Кан-кан“, с което спечели европейската титла на този уред, оставяйки зад себе си Карина Сидорак от Украйна и Дариа Атаманов от Израел. Николова стана и европейска вицешампионка на топка. За страхотната си танцувална композиция тя бе оценена с 22,700 от съдиите. Шампионка на топка стана украинката Полина Карика с 22,800, а трета остана Елизавета Зоркина от Беларус с 22,550.  

В първия финал за дена Ева Брезалиева се пребори за бронзов медал на въже. Първоначалната оценка на българката за рокендрол композицията ѝ беше 20,450, с което тя заемаше четвъртата позиция. Българският щаб обаче подаде контестация, която бе уважена и оценката бе коригирана – 20,850. Шампионка на въже стана беларускинята Дина Агишева с 21,550 точки, а среброто остана за Дариа Атаманов от Израел, която получи оценка от 21,500. Във финала на бухалки Брезалиева завърши четвърта с оценка от 22,750. Дариа Атаманов 24,350 стана шампионка на бухалки, следвана от Елизавета Зоркина с 23,350 и Виктория Кожчич с 22,900.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още