Европейската клубна асоциация предлага промени в датите за трансферния прозорец

dsport.bg

Европейската клубна асоциация изпрати писмо до европейските клубове, в което подчертава финансовото значение от отлагането на трансферния пазар това лято.

Президентът на асоциацията Андреа Анели предложи да се променят съществуващите дати на трансферния прозорец, според възобновяването на съответните лиги.

„Бизнес-моделът на много европейски клубове ще се основава значително на тяхната дейност на трансферния пазар. Ето защо, от съществено значение ще бъде да се променят датите за трансфери това лято. Клубовете трябва да имат възможността да използват пазара не само за да попълнят отборите си, но и по-важното – да печелят пари от договорите, които ще сключат“, се казва в писмото, цитирано от Corriere dello Sport.

Основната теза на предложението е, че клубовете са изправени пред доста несигурни времена финансовео, поради спирането на първенствата заради пандемията от коронавирус, разпространила се в цяла Европа. 

Изданието подчертава, че продължителността на предстоящия трансферен прозорец няма да бъде променена и ще си остане 16 седмици, но датите за откриване и закриване на пазара ще бъдат съобразени с това кога ще бъдат подновени шампионатите в съответните страни.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ