Европейският парламент отхвърли идеята за създаване на Суперлига

dsport.bg

Европейският парламент отхвърли идеята на някои от големите клубове на Стария континент за създаването на Суперлига. Той направи това чрез доклад, чрез който отхвърля идеята за "дисидентни състезания".

"Имаме нужда от европейска политика в областта на спорта. Нашата задача като евродепутати е да запазим и да поощрим съществуващия модел на базата на ценностите за следващите поколения", каза евродепутатът Томаш Франковски при представянето на доклада в Комисията за култура.

Полският политик призова да се борим срещу "силите, които застрашават европейския модел и търсят чисто търговска визия в спорта".

От своя страна, вицепрезидентът на Европейската комисия за европейски стил на живот - гръкът Маргаритис Скинас, написа в Туитър: "Трябва да защитим европейския модел на спорта, базиран върху ценности, върху различието и приемствеността. Няма място да го оставим на малкото богати и мощни клубове".

Евродепутатите предложиха Европейският съюз да развива спортна култура, която се основава на ценности като солидарност, устойчивост, приеемственост, справедливост. Докладът се противопоставя на "дисидентните състезания, които създават опасност да се разруши стабилността на спортната екосистема".

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ