Еврошампионът Стилян Гроздев отново е ''Спортист на месеца''

dsport.bg

За втори път в кариерата си щангистат Стилян Грозден бе определен от журналистите за „Спортист № 1 на месеца“. С 12 гласа той спечели званието в анкетата на Пресклуб България, където днес получи златната си значка. Грозден заслужи доверието на медиите заради златото на Европейското първенство за мъже през април в Москва.

По време на церемонията днес, президентът на Българска федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид връчи „Официалния сертификат“, с който се удостоверяват двата европейски рекорда за младежи, поставени от Стилян по време на шампионата в руската столица. Гроздев благодари за избора на медиите и сподели, че за него сега най-важна е подготовката за Олимпийските игри в Токио.

„За нас приоритет ще бъде утвърждаването на младите таланти във федерацията. Хората ми гласуваха доверие и ще направя всичко възможно за да го оправдая. Имаме много силни щангисти, имаме в последните 10 години отличен треньор в лицето на Иван Иванов и съм сигурен, че той ще остане начело на националния отбори и след Олимпиадата,“ заяви Ариф Маджид.

До 4 юни Международната федерация ще публикува последните ранглисти, въз основа на които нашата федерация ще излъчи двамата ни представители на Олимпиадата. Това ще стана на база контролни състезания и моментна форма,“ разясни старши треньорът Иван Иванов.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още