ФА Къп започва с минута по-късно заради благородна кампания

dsport.bg

Всички мачове от третия кръг на ФА Къп ще стартират с минута по-късно. Причината за забавянето е кампанията "Горе главата". Тя насърчава феновете да отделят една минута от живота си, в която да обърнат внимание на психическото си здраве.

32-та мача от най-старата футболна надпревара ще започнат от 14:16, 17:01 и 21:46 часа.

В официално си становище от ФА пишат, че се надяват тази минути да накара футболните фенове да си дадат сметка за този глобален проблем. От английската асоциация съобщават, че кампанията е насочена главно към мъже, които не винаги са готови да признаят, че имат проблеми.

„Докато забавянето на началния час трае 60 секунди, идеята на платформата е да предложим на партньорите ни от Heads Up към хората да предадем важно съобщение за психичното здраве”, сподели изпълнителният директор на ФА Марк Бълингам.

Челси ще отбележи първия си трофей от ФА Къп със специални екипи

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук