Футболната асоциация на Англия официално повдигна четири обвинения срещу футболиста на Уест Хем Лукас Пакета за нарушаване на правилата за залагания.

Разследването срещу него започна още през септември след сигнали за подозрителни залози относно жълт картон, получен от бразилеца в добавеното време при равенството в двубоя на 12 август 2023 година срещу Борнемут от първия кръг на току-що завършилия сезон във Висшата лига.

В крайна сметка обаче обвиненията касаят не само този, а и още три двубоя, в които има съмнения, че Пакета умишлено си е изкарал жълти картони, с което е повлиял на бетинг пазара в полза на един или повече хора, които са извлекли финансови ползи.

Останалите двубои са срещу Лестър на 12 ноември 2022, срещу Астън Вила на 12 март 2023 и срещу Лийдс на 21 май 2023.

Обвиненията са по нарушаване на две точки от правилата за залагания.

Бразилският футболист има време до 3 юни 2024 година да представи отговор на тези обвинения.

"Изключително изненадан и разстроен съм, че ФА реши да ми повдигне обвинение. В продължение на девет месеца съдействах във всяка стъпка от тяхното разследване и предоставих цялата информация, която мога. Отричам изцяло всички обвинения и ще се боря с всеки дъх, за да изчистя името си. Поради продължаващия процес, няма да давам повече коментари", реагира Пакета на повдигнатите обвинения.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS