ФА призова правителството да позволи на феновете да се завърнат по стадионите

dsport.bg

Футболната асоциация в Англия призова правителството да позволи на феновете да се завърнат по стадионите в страната. Управлението се надяваше да разреши запълване на около 25 процента от капацитета на съоръженията в Англия от 1 октомври.

Британският премиер Борис Джонсън обаче заяви, че тези планове трябва да бъдат отложени заради разпространението на новия коронавирус в Обединеното кралство.

Един от шефовете във Висшата лига Ричард Мастърс, изпълнителният директор на Футболната асоциация (ФА) Марк Бълингам, директорът по женския футбол във ФА Кели Саймънс, както и директорът във Футболната лига в страната Дейвид Болдуин заявиха, че вече работят заедно за завръщането на публиката по стадионите в Англия.

"Тестваме успешно някои събития. Демонстрирахме, че можем да провеждаме мачовете без да създаваме опасност. Съвсем скоро може да се завърнем и да се обединим с подкрепата на местните власти, подпомагайки регионалния бизнес, националната икономика, поминъка и работата на хората", се казва в общо писмо на различните футболни организации в страната.

Управляващите футболни органи вече заявиха, че клубовете са доказали, че разполагат с всички мерки за безопасност за завръщане на феновете, като същевременно остават отворени за приемане на иновации като част от проект за масовото тестване на запалянковците.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още