Представителят на FARE (Футбол срещу расизма в Европа) за Източна Европа Павел Клименко заяви, че антидискриминационната организация ще настоява пред УЕФА да изхвърли България от квалификациите за Евро 2020 като според него събраните от FARE доказателства са достатъчни това да се случи.

"Вярваме и призоваваме Българският футболен съюз да бъде изхвърлен от Евро 2020. УЕФА трябва да даде пример с тях, законните доказателства са налице."

Български национал към Кейн за расизма: Искат нарочно да прекратят мача

Клименко разкри, че стюарди, назначени като охрана на мача, са били част от хората, скандиращи расистки възгласи.

"Нашите наблюдатели ни казаха, че са видели в началото на мача поне 20 души, влезли с отличителни знаци на служители, да ги махат и да се присъединяват към феновете."

"Те са просто назначени като екип на стадиона. Това не е рядко в Източна Европа - много членове на хулигански групи са свързани с клуба като охрана или стюарди."

"Всеки знаеше къде точно на стадиона ще се случат проблемите, въпреки това нямаше никакъв скрининг на феновете. Това е просто небрежност."

Тайните агенти ще помагат на УЕФА за брутално наказание по България

"Феновете на Левски София бяха едни от най-лошите по отношение на неонацистко влияние и след мача България-Чехия УЕФА предприе мерки срещу показването на транспаранти на две крайни неонацистки скинхед политически партии."

Българският футбол рискува изхвърляне от турнирите на ФИФА

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS