Федерацията по гимнастика издига кандидатурата на Мария Петрова за член на Техническия комитет

dsport.bg

Трикратната абсолютна световна шампионка Мария Петрова ще бъде кандидатът на Българската федерация по художествена гимнастика за член на Техническия комитет към ФИГ на Конгреса на световната централа в края на тази година. След като форумът беше отложен с една година заради пандемията от Ковид-19, беше разрешена опция страните-членки  да правят промени в своите заявки.

БФХГ се възползва от това и УС на организацията взе решение да издигне кандидатурата на Мария Петрова вместо на първоначално предложената Християна Тодорова. Петрова трябва да замести в комисията другата ни трикратна шампионка Мария Гигова.

Кандидати ще бъдат 17 специалисти от цял свят за 7 места.

"Нейните възможности, заслуги и натрупан опит като председател на ТК по художествена гимнастика в Европа, както и нейната личност са достатъчен атестат за решението на УС на БФХГ да вярва, че шансовете й са големи при сериозната конкуренция, която ще има. Самата Мария Петрова е съгласна да продължи пътя и кариерата си, кандидатирайки се за престижното място.

Ние смятаме, че тя е достатъчно позната от колегите в света, радва се на тяхното уважение и би могла да бъде много полезна за развитието на световната художествена гимнастика. Работата и като председател на ТК на Европейската гимнастика доказа прекрасните и възможности и работа в екип. Вярваме във възможностите на Мария и в умението да бъде полезна на художествената гимнастика", се казва в съобщението на БФХГ.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още