Българската федерация по плувни спортове разпространи анализ на ситуацията след постижението на Петър Мицин, който счупи световен рекорд за юноши на 400 метра свободен стил.

Ето какво написаха от федерацията7

"Исторически постижения и безпрецедентно силни резултати записаха българските плувци в последните седмици. След отличното представяне на Mediterranean Swimming Cup в Лариса (Гърция) и Европейското първенство за юноши и девойки в Белград, кулминацията дойде със световния рекорд за юноши на Петър Мицин на 400 метра свободен стил в сръбската столица - никога до момента в историята български плувец не е чупил постижение от подобен ранг.

Качествената подготовка и неуморната работа на състезателите и техните треньори води родното плуване към все по-големи резултати и прави горди хиляди с постиженията си.

В момента израства силно и талантливо поколение, което се бори равностойно с европейския елит. Българските плувци показаха, че могат да бъдат конкурентни най-силните школи на Стария континент.

Българската федерация Плувни спортове гледа с надежда към предстоящите турнири и няма съмнение в силното представяне на българските състезатели на Световното първенство в Япония, европейското за юноши и девойки в Ирландия, световното за юноши и девойки в Израел, и най-вече - Олимпийските игри в Париж през 2024-а година".

Със световен рекорд Мицин спечели трета титла от Европейското

Петър Мицин стана първият българин с покрит олимпийски норматив ‘’A’’

Петър Мицин грабна златото на 200 м свободен стил на Европейското за юноши

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS