Федерацията по ски: Вукадинова никога не е индикирала, че има проблем

dsport.bg

От ръководството на Българската федерация по ски обявиха, че са изненадани от решението на алпийската Ева Вукадинова да се оттегли от националния отбор на страната.

21-годишната Вукадинова, която участва на Олимпийските игри в Пекин през февруари и завърши на 36-о място в гигантския слалом, вчера обяви в "Инстаграм", че напуска заради грубо и сексистко отношение и токсичност в организацията.

„Изненадани сме от публикациите на състезателката Ева Вукадинова и от отправените твърдения и обвинения към Българската федерация по ски. Бихме желали да заявим следното:

Състезателката Ева Вукадинова е била част от националния отбор по ски за жени и е изпълнявала програма, одобрена от нея с ясни параметри за всеки сезон, размер на финансиране от страна на федерацията и индивидуални цели.

В нито един момент през последния сезон до 01.04.2022 г ръководството на федерацията не е било търсено от състезателката за обсъждане на евентуални индивидуални проблеми и въпроси, свързани с негативно или обидно отношение на треньори, състезатели или ръководители.

Странно е, че това очевидно дълго подготвяно решение се прави по този демонстративен начин преди началото на държавното първенство и не се наемаме да коментираме доколко професионално е подобно отношение.

Считаме, че подобни важни въпроси следва да се обсъдят след приключване на сезона с оглед намиране най-доброто решение преди всичко за състезателя.

Няма да коментираме направените в писмото нападки за треньори и ръководители без конкретни факти, но Федерацията не би толерирала подобен тип поведение.

Хубаво е всеки един национален състезател да изисква основно от себе си, да е наясно със собствената си мотивация, възможности, цели и резултати в един изключително труден конкурентен спорт като алпийските ски.

Федерацията си запазва правото да прецени доколко подобни безпочвени твърдения според нас увреждат доброто ни име като една от най-старите и авторитетни ски федерации в света и да предприемем съответните юридически стъпки“, се казва в  позицията на Българската федерация по ски в страницата във Фейсбук.

Ева Вукадинова напусна българския ски отбор и отправи обвинения в сексизъм

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още