Последният мач на Аржентина в групите на Копа Америка в събота се оказа без значение за световните шампиони. След като по-рано през седмицата „албиселесте“ победиха Чили и си гарантираха продължаване към елиминационната фаза.

Въпреки това футболните фенове отделиха стотици, дори хиляди, за да посетят сблъсъка срещу Перу на стадион "Хард Рок" в Маями. Защо? Лионел Меси, разбира се.

Основната атракция - и единствената причина за главозамайващите цени на билетите - обаче не се появи. 37-годишният капитан на Аржентина беше зрител, точно както хилядите, които изпразниха банковите си сметки, за да го гледат, тъй като получи почивка, след като почувства "дискомфорт" в десния си аддуктор.

Отсъствието на Меси не попречи на Аржентина да победи с 2:0 Перу – доста скъпо преживяване. Daily Mail разказа как Джас Рай е изръсил 8 хиляди долара на трибуните заради Меси и не е могъл да го види в игра.

Той пропътувал целия път от Канада, за да наблюдава осемкратния носител на "Златната топка" в действие в компанията на трите си деца. Неговото желание е било да им създаде незабравими спомени за цял живот.

„Много съм разочарован, но разбирам ситуацията, като се замисля. Ако не друго, всъщност се ядосвам на себе си, че не съм помислил за това предварително, защото трябваше да бъда по-стратегически настроен. Много, много съм разочарован“, разказа Джас и допълни, че е похарчил 1200 долара за билет - общо 4800 долара - за четиримата, за да присъстват на мача, което се е надявал да има шоу на Меси. Като се прибавят разходите за полет от Торонто и настаняването в хотел в близост до стадиона – сумата нараства до 8 хиляди паунда.

„Абсолютно не бих си помислил да платя толкова, ако знаех, че той няма да играе. Щях да ги спестя", признава той.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS