Фенклубът на Локо Пловдив на среща с кмета на Пловдив за стадиона

dsport.bg

Привърженици на Локомотив Пловдив са били на среща с кмета на Пловдив Здравко Димитров по повод финансирането на проекта за централната трибуна на стадион „Локомотив“.

Ето какво написаха привържениците на „смърфовете“ по повод срещата в своя профил във Фейсбук:

„Уважаеми Локомотивци,

Ние, привържениците на Локомотив Плодвив от работната група, ангажирана да следи строителството на стадион "Локомотив " имахме среща с кмета г-н Здравко Димитров , като на нея присъстваха още зам.-кметът по финанси Величко Родопски и зам.- кметът по строителство Пламен Райчев .

Представяме Ви, краткото резюме на Община  Пловдив от самата среща:

“Феновете на Локомотив поискаха Община Пловдив да финансира техническия проект за централната трибуна на Лаута

Кметът Здравко Димитров потвърди пред феновете на Локомотив, че Община Пловдив ще финансира и черно-белите със същата сума, която се отпуска за градския съперник Ботев.

Днес той се срещна с представители на привърженици на Локомотив и гарантира, че сума за седалки на стадион „Христо Ботев“ все още не е предвидена. На срещата присъстваха още Величко Родопски – заместник кмет по финанси и Пламен Райчев – заместник кмет по строителството.

„Общината не е толкова богата, че да подари на някого закупените преди време над 18 хиляди седалки. Преговаряме с производител, който да изкупи наличните седалки, а ние да доплатим за такива, отговарящи на изискванията на стадион „Христо Ботев“. Едва след това ще има яснота каква сума ще бъде отпусната на двата клуба“, заяви на срещата градоначалникът.

Привържениците поискаха Общината да финансира и изработването на техническия проект за централната трибуна на стадион Локомотив, като сумата ще равна на тази, отпусната за препроектиране на стадиона на Ботев. Здравко Димитров се ангажира предложението за отпускане на средствата да бъде внесено на някое от следващите заседания на Общински съвет Пловдив.

Заместник-кметът Пламен Райчев потвърди, че ще бъде изграден още един вход за стадиона в парк Лаута – от бул. „Цветан Лазаров“, но в момента там проблемът е, че трасето граничи с военен имот и тепърва трябва да се водат преговори с Министерството на отбраната.

При евентуално отпускане на допълнителни средства за двата клуба, черно-белите привърженици пожелаха Община Пловдив да помогне с част от тях за изграждане на терени на базата на детско-юношеската школа в ЖР „Тракия“, като по предварителни разчети за там ще са нужни около 2,5 милиона лева.”, написаха феновете на Локомотив Пловдив по повод разговора си с кмета на града за проекта за централната трибуна на стадиона в парк Лаута.

Локо Пловдив подписа с нападател

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ