Организираните фенове на Берое станаха поредните привърженици на футбола у нас, които излязоха с декларация против сегашното ръководство на БФС начело с оттеглия оставката си Борислав Михайлов. Запалянковците призоваха ръководството на "зеления" клуб да подкрепи кандидатурата на Димитър Бербатов.

Започна бунтът на феновете срещу БФС

Ето какво написаха от Стара Загора: 

"Когато вятърът на промяната задуха във фалшивата коса на един самозабравил се дерибей.

От известно време насам ставаме свидетели на редица абсурди, комични изцепки и изключително некадърни управленски решения, свързани с любимата на всички ни игра. Завръщането на една личност, която с такава неописуема радост всички футболни фенове изпратиха далеч от ръководните постове на футбола у нас, бе само началото на един нов етап, на едно ново дъно, което всички вярвахме, че не е възможно да бъде достигнато. Българският футболен фен определено живее в интересни и вълнуващи времена. Някои по-млади привърженици дори не знаят на какво ниво е бил родният футбол преди ерата на човека с перуката, сливенския бос и компания. Толкова дълго вече продължава това копаене все в една и съща посока – надолу. И ако наглостта, арогантността, чувството за безнаказаност и безотговорност у родните футболни управленци са неизчерпаеми, то нашето търпение отдавна свърши. На мнение сме, че няма футболен фен, който да има и капка доверие в сегашния изпълком на футболния съюз. Затова, според нас, те нямат моралното право да изпълняват своята дейност, ако изобщо можем да говорим за някаква дейност в полза на футбола. В тази връзка искаме да заявим следното:

Ние, организираните групи подкрепящи Берое (Стара Загора), настояваме в максимално кратък срок настоящият изпълком на БФС да подаде колективна оставка и да бъде свикан конгрес, независимо дали това ще наруши устав, който стотици пъти вече бе нарушаван. Независимо дали звучи скандално, дали отстрани погледнато ще изглежда под натиск – искаме на този цирк да бъде сложен край. Отказваме повече да търпим това безхаберие и тази некадърност, това задкулисие, корупция и схеми в полза на определени хора, техните бизнес интереси или отбори. Заставаме твърдо зад вече публикуваните декларации на редица фен клубове и сме готови на общи протестни действия, ако това се наложи.

Искаме ръководителите на ПФК „Берое“ да са наясно с нашата позиция и тя да бъде взета под особено внимание. Надяваме се нашият клуб да бъде символ на промяната, този път на истинската промяна. Ние подкрепяме кандидатурата на Димитър Бербатов и неговия екип, като смятаме, че те имат възможностите да постигнат и невъзможното – да въведат ред в този хаос. Тази кандидатура има всичко нужно, за да управлява достойно, честно, прозрачно и в името на българския футбол. Не за интересите на един или друг клуб от столицата, или този от Разград. Вярваме, че това е трудно, но не и невъзможно. Затова призоваваме ръководството на нашия любим клуб да вземе правилното решение и публично да подкрепи кандидатурата на Димитър Бербатов.

Защото когато вятърът на промяната задуха, по-добре да си от правилната страна на барикадата. От другата страна всички са обречени да бъдат отнесени."

Бербатов: Конгрес ще има, промяната ще дойде, но клубовете трябва да спрат да се страхуват (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS