Кметът на Пловдив пое ангажимент за козирката на Колежа

dsport.bg

Представящият феновете на Ботев Пловдив на среща с кмета на града Здравко Димитров - Живко Стамболиев, разкри, че на тази среща е постигната договорка последно отпуснатите 12 милиона лева за "Колежа" да бъдат изразходени за козирката на съоръжението.

"Това, което се договорихме с кмета на града и зам.-кмета по строителство до края на другата седмица 12 млн. лв., които бяха отпуснати с решение на ОбС, да бъдат възложени целево с възлагателно писмо към строителя да бъдат усвоени за козирка - не само за метална конструкция, а и за цялостно покриване", каза Стамболиев. 

"През тази седмица това беше новото нещо - обявяването на цялостната сума за "Колежа". Тази сума община Пловдив трябва да оцени дали тази сума отговаря на пазарните цени за строителство по проект. Ние поискахме да ни предоставят този анализ", каза още той. 

"Ние не знаем колко пари са актувани до момента. Това е обект на анализ на община Пловдив и контролните органи, които в момента проверяват обществената поръчка", заяви още Стамболиев.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ