Феновете на Ботев Пловдив изригнаха: 1 година лъжи и обещания

dsport.bg

Феновете на Ботев Пловдив излязоха с много остра позиция насочена към кмета на Пловдив Здравко Димитров, както и към управляващите през последните 12 месеца от ГЕРБ и служебния кабинет.

Привържениците на Ботев Пловдив опънаха транспарант на стадион „Христо Ботев“ и пред сградата на парламента в София.

Днес се навършва една година от старта на строежа на стадион „Христо Ботев“.

"1 година лъжи и обещания", с този транспарант осъмна оградата на стадион "Христо Ботев" в Пловдив тази сутрин.

Пред Народното събрание в София пък бе поставен подобен, но с друго съдържание - "Цял Пловдив гори Колежа да се изгради".

Вчера община Пловдив прекрати поръчката за седалките на стадион "Христо Ботев“. Това стана само ден, след като бе стартирана процедурата за подаване на документите.

Причина за решението е "редица сигнали по отношение техническите характеристики на предмета й, както и установени непълноти в техническите спецификации", гласи официалното обяснение от Общината.

"Те са общи и не отговарят на изискванията по чл. 48 от ЗОП. Затова единственото законосъобразно действие е прекратяването на процедурата на основание чл. 110, ал. 1, т. 9 от  ЗОП. Тя е спряна с Решение, публикувано в Агенцията по обществени поръчки в 15:54 часа на 08.12.2021 г., по преписката на процедурата в АОП", се казва още в становището на възложителя.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още