Феновете на Черно море с писмо до БФС и Съдийската комисия

dsport.bg

Феновете на Черно моро изпратиха писмо до Българския футболен съюз, Съдийската комисия към централата и Министерството на младежта и спорта, в което изразяват недоволството си от представянето на родните арбитри в мачовете на любимците им. Привържениците дори посочиха 12 двубоя, в които смятат, че "моряците" са били ощетени от арбитрите.

"Уморихме се всеки кръг от efbet Лига да преживяваме едно и също дежавю̀. Уморихме се да чакаме всяка следваща среща на любимците ни със свити сърца. Уви, постоянният тормоз върху най-стария български футболен клуб от страна на служителите на „футболната Темида” продължава всяка седмица като в някакъв безкраен филм на ужасите, а каквато и да е промяна в конюнктурата изглежда все по-илюзорна".

"По думите на новия председател на Съдийската комисия Костадин Гергинов, във всеки клуб има назначен служител, чиято задача е да "работи" със съдиите. Черно море е единственият клуб в лигата, който по една или друга причина няма такъв "лобист", и който никога и по никакъв начин не участва в повсеместното налагане на влияние и натиск върху родните арбитри".

"Наясно сме, че времената на скандалните нарочни "черно-бели" грешки са минали и сега реферите много рядко допускат фрапантни неточности, които директно да предрешат изхода от даден мач. Далеч по-изгодно е да те "убиват бавно, но сигурно" - с постоянните обратни отсъждания при десетките елементарни единоборства в центъра на терена, с малките спорни ситуации, решавани все в "правилната" посока, с различния критерий на строгост при всяка вербална комуникация с играчите и т.н. Всичко това неминуемо се отразява върху представянето и психологическото състояние на всеки един състезател", се казва в част от писмото на феновете.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още