Феновете ще подкрепят любимия си отбор виртуално

| Англия, Любопитно

Клубовете от Висшата лига обмислят да предоставят на феновете си мобилно приложение, чрез което те ще могат да показват своята подкрепа виртуално, докато наблюдават мача на любимия си отбор по телевизията. Поради пандемията от COVID-19 много е вероятно футболните срещи в близко бъдеще да се играят пред празни трибуни.

Според Daily Mail Ливърпул, Манчестър Сити и Арсенал са провели разговори с немска компания, която е разработила приложението. Феновете ще имат четири начина за подкрепа на своя отбор и с натискането на една от опциите ще генерират реален звук по трибуните на празния стадион почти мигновено.

Приложението контролира силата на създадения звук, така че може да бъде използвано и при положение, че някои от двубоите се играят на неутрален терен. Тогава виртуалната подкрепа от домакинските фенове ще е по-силна от на гостуващата агитка.

Технологията позволява и даде звук да се чува само в отделна част от стадиона. Така симулацията на фенска подкрепа може да бъде още по-точно пресъздадена.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още