ФИФА назначи Венгер, французинът ще отговаря за глобалното развитие на футбола

| Световен футбол

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер започна работа във ФИФА. Това съобщи официалният сайт на световната централа. Според информациите французинът ще отговоря за глобалното развитие на футбола. По този начин се сложи край на спекулациите, че Венгер ще поеме германския шампион Байерн Мюнхен, който остана без треньор, след като се раздели с Нико Ковач преди няколко дни.

Венгер бе категоричен, че ще даде всичко от себе си, за да може да изпълни задачата си по възможно най-добрия начин. Французинът също така коментира, че основната цел на ФИФА е да развива футбола и поради тази причина той ще вложи цялата си енергия в изпълнение на тази мисия на световната централа.
"Очаквам с нетърпение да се заема с тази толкова важна задача, не само защото винаги съм имал интерес към анализирането на случващото се във футбола, но и защото мисията на ФИФА за развитието на играта наистина е глобална. Вярвам, че новата ФИФА, която виждаме напоследък иска да развива спорта и всичко свързано с него. Знам, че имам какво да дам за тази цела и ще вложа цялата си енергия", каза Венгер.

Венгер смени плочата: Никога не съм бил вариант за Байерн

Байерн мечтае за Гуардиола

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още