ФИФА организира мач за събиране на средства за борба с коронавируса

| Световен футбол

Фондацията на ФИФА организира първия официален мач в своята история. Целта е да се съберат средства за закупуването на лекарства за борбата с коронавирусът, както и за глобално сътрудничество и достъп до най-важните технологии за лечението му, включително диагностика, терапия и ваксини.

„Трябва да демонстрираме солидарност и да продължим да правим всичко възможно, за да участваме и подкрепяме борбата срещу коронавирус“, заяви президентът на ФИФА Джани Инфантино. Той заяви, че световната футболна централа е взела дейно участие в повишаването на осведомеността към света.

„Повече информация за това уникално събитие, включително местоположение, дата, участници и формат, ще бъде оповестена от Фондацията на ФИФА в подходящото време. В момента се разглеждат различни сценарии и планове, всеки от които отговаря на здравните изисквания и други съответни указания на съответните правителства и международни организации“, заяви генералният директор на Фондацията на ФИФА, световен и европейски шампион Юрий Джоркаеф. 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още