ФИФА предлага по две допълнителни смени на отбор

| Световен футбол

ФИФА е направила предложение тимовете да могат да извършват две допълнителни смени на мач, когато футболните първенства бъдат възобновени. Отборите ще имат натоварен график, когато футболът най-сетне се завърне и това предполага повече контузии.

Допълнителните две смени ще бъдат временно правило до края на настоящия сезон. Ако даден двубой влезе в продължения, тимовете ще имат още една допълнителна смяна – общо шест.

Говорител на ФИФА разкрива какво породило идеята за повече смени: „Когато първенствата се възобновят, графикът ще е сгъстен. Ще се играят мачове през няколко дни за дълъг период време. Здравето на футболистите е сред приоритетите на ФИФА. Имаме притеснения, че сгъстяването на календара ще доведе до риск от контузии. Поради тази причина ФИФА предлага да се въведат допълнителни смени, като всяка държава ще може сама да прецени дали да го стори. Правилото ще може да бъде въведено до края на настоящия сезон“.

Футболът в почти цяла Европа и много държави в света бе прекъснат заради пандемията от коронавирус.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още