ФИФА предлага по две допълнителни смени на отбор

dsport.bg

ФИФА е направила предложение тимовете да могат да извършват две допълнителни смени на мач, когато футболните първенства бъдат възобновени. Отборите ще имат натоварен график, когато футболът най-сетне се завърне и това предполага повече контузии.

Допълнителните две смени ще бъдат временно правило до края на настоящия сезон. Ако даден двубой влезе в продължения, тимовете ще имат още една допълнителна смяна – общо шест.

Говорител на ФИФА разкрива какво породило идеята за повече смени: „Когато първенствата се възобновят, графикът ще е сгъстен. Ще се играят мачове през няколко дни за дълъг период време. Здравето на футболистите е сред приоритетите на ФИФА. Имаме притеснения, че сгъстяването на календара ще доведе до риск от контузии. Поради тази причина ФИФА предлага да се въведат допълнителни смени, като всяка държава ще може сама да прецени дали да го стори. Правилото ще може да бъде въведено до края на настоящия сезон“.

Футболът в почти цяла Европа и много държави в света бе прекъснат заради пандемията от коронавирус.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ