ФИФА си събира багажа от Цюрих

dsport.bg

ФИФА обмисля възможността да напусне централата си в Швейцария, твърди "New York Times". Седалището на световната футболна е в Цюрих чак от 1932 година. Желанието за това е на президента на ФИФА Джани Инфантино, който през юни бе преизбран на поста. Той е възложил на ръководството на централата да проучи каква е възможността това да се случи и офисите на ФИФА да бъдат преместени извън пределите на Швейцария.

Според информациите, причините за това решение са два, а основното е законодателството на европейската държава, което затруднява привличането на служители извън Европа. Втората е репутацията на Швейцария, че е страна с корпоративна тайна, а това не съответствало на целите на ФИФА да изчисти лицето си след гръмкия корупционен скандал от 2015 г.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още