Олимпийската шампионка по фигурно пързаляне Алина Загитова проведе мастър клас по бокс с двукратния олимпийски шампион Олег Саитов, съобщава ТАСС. Събитието се състоя на "Лужники" в рамките на московския спортен ден.

"Чувствах се доста спокойна, защото вече приблизително знам какво е бокс, но все пак беше страшно да вляза на ринга с такъв професионалист. Всъщност днес за първи път преподадох урок на самата себе си. Наскоро започнах да се боксирам, буквално преди един месец и половина, но аз се уча бързо и много ми харесва", каза Загитова.

20-годишната фигуристка е шампионка от Олимпийските игри в Пьончан 2018. Тя има още световна титла от 2019-а и европейска от 2018 година.

48-годишният Саитов спечели олимпийското злато през 1996 и 2000 година. Той също така е световен шампион (1997) и двукратен европейски (1998, 2004).

Любопитното е, че преди началото Загитова по погрешка беше обявена за Камила Валиева. Водещият на събитието, след като Загитова излезе на ринга, се обърна към нея, наричайки я Камила.

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS