Националният ни отбор по бокс - жени заминава за Европейско първенство, което ще се проведе в Испания. Дамите, които ще участват на Европейското първенство са Еми-Мари Тодорова, Габриела Димитрова, Станимира Петрова, Мелис Йонузова, Деница Елисеева и Златислава Чуканова. 

Преди да заминат състезателките ни и техният старши треньор Фикрет Ереджебов споделиха как е преминала подготовката им и с какви очаквания заминават за турнира.

"Започнахме с лагер в Белмекен, след него се проведе турнирът "Странджа", бяхме на състезание в Латвия. След това бяхме в Кавказ, отново на турнир, завоювахме медали. Графикът ни бе натоварен преди това Европейско първенство", започна треньорът.

Той обясни, че сериозните състезания от календара на състезателките ни едва сега започват. Разясни и конкретната поставена цел пред националките, като смята, че тя е постижима.

"Трябва ни поне 1 златен медал и поне още един медал освен него", каза Ереджебов.

"Ще участваме с шест момичета, нашето участие започва на 24 август, летим за Испания на 22 август. Там е топло, но ще се климатизираме", добави още специалистът.

Предвид натоварения график с лагери и състезания, Фикрет Ереджебов сподели, че такъв тип програма и помага на състезателките, и вреди.

"От една страна е много лошо, че Европейското е близо до всички останали турнири, но от друга страна ни помага да се запознаем добре със съперниците ни. Малко е трудно да поддържаме върхова подготовка. Почивка няма", заяви националният селекционер.

Дамите ни са в олимпийските категории, които са 51кг, 57, 60, 69 и 75 кг, като нямаме представителка само в категорията 75 кг. След първенството в Испания отборът ни ще има кратка почивка, след която започва подготовката им за Световното първенство, което ще се проведе през октомври.

По тази тема Ереджебов заяви:

"Искаме да  направим лагер и в Полша, там ще бъде и отборът на Турция. Световното ще бъде близо до Москва, до монголската граница."
 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS