Българският национал Филип Кръстев е избирал измежду 10 отбора за своя бъдеща дестинация във футболната си кариера. Това разкри агентът му Николай Жейнов в ефира на Спортното шоу на Дарик радио.

„Заплатата е внушаваща. Имахме 2-3 оферти, които бяха по-добре подплатени финансово. Той отказа 40-45 хиляди евро нетна заплата на месец. Ел Ей отговориха на други изискания, на които други клубове не можеха“, каза Жейнов относно отхвърлените предложения от играча.

„Имаше редица изисквания, на които отборите трябваше да отговорят. Имахме около 10 оферти от различни, сериозни отбори в Европа. Мисля, че това което Филип направи в тази година и половина в Левски помогна. Както той помогна на отбора, така и той помогна на него“, допълни той.

„Като правихме зуум срещите, се шегувахме дали ще може да му изкарат карта, за да гледа баскетбол“, пошегува се Жейнов за една от страстите на своя клиент.

Жейнов разказа, че футболът в САЩ става все по-популярен: „Има дребни детайли извън договора, които трябва да уточним. Те са битови. Договорихме се с ръководството, че няма да има нещо, от което се нуждаем, което да не получим. Дербито между Ел Ей и Галакси се нарича Ел Трафико. Преди 2-3 седмици на това дерби счупиха рекорда по посещаемост, имаше някъде 62-72 хиляди души. Американците вече са много запалени по футбола“.

Агентът коментира и факта, че Кръстев ще се изправи срещу Ню Йорк Сити, който е собственост на Сити Груп, която държи правата на футболиста: „Това беше едно от нещата, които дискутирахме. Неслучайно откупната клауза е толкова голяма. Тя спря Витория Гимараеш, Арука, Хакен, Макаби Тел Авив. Доста отбора, които играят в евротурнирите, имаха желание. Знаейки качествата на Филип, Сити Груп не искаше Филип да има нормална откупна клауза, а му сложиха такава, че ако бъде платена, да бъде рекорд за български футболист“.

„Неслучайно Филип преследва целите си, знае как ще ги постигне. Работи денонощно с подкрепата на мен и моя екип и се надявам да му се получат нещата“, каза той по повод целите на футболиста.

„Да, двама българи от малка България покориха Съединените щати, това е похвално“, завърши Жейнов по повод преминаването на Филип Кръстев и Александър Везенков в САЩ.

Николай Жейнов: Лос Анджелис взема Кръстев, за да бъде сред титулярите

Жейнов пред Дарик: Кръстев може да стане най-скъпият български футболист, струва 7 милиона

Филип Кръстев стана съотборник на Киелини, ще играе срещу Меси за шампиона на МЛС

Филип Кръстев се изправя срещу Лео Меси в началото на септември

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS